LinkedIn

5. Εύρεση φίλων, ομάδων, εταιρειών

Οι φίλοι στο LinkedIn παρουσιάζονται ως Connections. Η συγκέντρωση φίλων γίνεται με τη διεύρυνση του δικτύου σας. Το LinkedIn, όπως και τα υπόλοιπα δίκτυα, έχει αλγορίθμους που σας προτείνουν άτομα για να συνδεθείτε με βάση κοινά ενδιαφέροντα και εμπειρίες.

Οι χρήστες που θα βρείτε έχουν ένα βαθμό δίπλα τους. Άτομο που ήδη έχετε συνδεθεί είναι πρώτου βαθμού «1st degree». Άτομα που δεν έχετε βρει αλλά είναι γνωστοί των γνωστών σας έχουν δεύτερο βαθμό «2nd degree» και αντίστοιχα πηγαίνει μέχρι τρίτου βαθμού «3rd degree».

Για να συνδεθείτε με τους γνωστούς σας ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

Για να βρείτε περισσότερες συνδέσεις επισκέπτεστε την καρτέλα «My Network», στο πάνω μέρος της σελίδας, και θα μεταβείτε στη σελίδα με τα προτεινόμενα, από το LinkedIn, άτομα. Αν γνωρίζεται κάποια από αυτά και το επιθυμείτε, συνδέεστε μαζί τους.

Με τις επαφές σας μπορείτε να μιλήσετε ιδιωτικά, στέλνοντας προσωπικά μηνύματα, μπορείτε:

  • να κάνετε like σε μία ανάρτησή τους
  • να σχολιάσετε κάτι που έγραψαν
  • να τους πιστοποιήσετε τις γνώσεις τους κάνοντας endorse σε κάποιες δεξιότητες που γνωρίζετε ότι έχουνε αλλά και
  • να τους ακολουθήσετε

Επιλέγοντας να κάνετε follow ένα άτομο σημαίνει ότι οι αναρτήσεις και τα άρθρα του χρήστη εμφανίζονται στην αρχική σας σελίδα χωρίς απαραίτητα να είστε συνδεδεμένοι μεταξύ σας. Όμως ο χρήστης δεν θα μπορεί να δει τα δικά σας άρθρα από τη στιγμή που δεν σας κάνει follow ή δεν γίνεται connection.

Εκτός από τα Connections (συνδέσεις), υπάρχουν τα Groups (ομάδες) τα οποία είναι χώροι όπου επαγγελματίες κοινοποιούν υλικό, ζητούν συμβουλές, αναζητούν ή αναρτούν θέσεις εργασίας και δικτυώνονται με άλλους χρήστες. Αφορούν κυρίως εταιρίες, οργανισμούς, ιδρύματα και κοινότητες.

Διαφέρουν από τα λεγόμενα Companies (εταιρείες), οι οποίες είναι εταιρείες που παρουσιάζουν τον εαυτό τους στο Διαδίκτυο και στις οποίες υπάρχουν ανακοινώσεις για τους εργαζόμενους και για την ίδια την εταιρεία. Για παράδειγμα το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα μπορούσε να δημιουργήσει μία “Company page” για την προβολή και περιγραφή του ίδιου του ιδρύματος ενώ οι «Εργαζόμενοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου» θα αποτελούσαν ένα “Group”.


Δραστηριότητα 
Συνδεθείτε στο λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει και αναζητήστε φίλους, εταιρείες, ομάδες με τους οποίους θέλετε να συνδεθείτε.

Διαβάστε προσεκτικά την τρέχουσα ενότητα ώστε να κατανοήσετε και να προχωρήσετε στην εύρεση φίλων, εταιρειών, ομάδων.