Twitter

1. Εισαγωγή

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το αποτελεί μία πλατφόρμα για την ανταλλαγή σύντομων μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών. Είναι ο τρόπος όπου μέσα σε 140 χαρακτήρες γίνεται ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο ανά πάσα στιγμή και αφορά σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από πολιτική μέχρι διασημότητες. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τι γράφει ένας χρήστης εκτός κι αν το προφίλ του είναι ιδιωτικό. Τα άτομα λειτουργούν «ακολουθώντας» το ένα το άλλο προκειμένου να συζητούν μεταξύ τους και να διατηρούν τις αναρτήσεις τους.

Πριν παρουσιαστεί ο τρόπος σύνδεσης και χρήσης του , είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστούν βασικοί όροι για την καλύτερη κατανόηση και την αποδοτικότερη κατανόηση του συγκεκριμένου μέσου. Οι όροι αναφέρονται στα αγγλικά και σε κάποιους στην παρένθεση υπάρχουν οι συντομογραφίες τους.

Tweet: Όλα αρχίζουν με ένα tweet, ένα σύντομο μήνυμα των 140 χαρακτήρων.

Retweet (RT): Η δυνατότητα της δημοσίευσης ξανά μίας είδησης που έχει δημοσιεύσει κάποιο άλλο άτομο.

 

Follow: Οι χρήστες ακολουθούν ο ένας τον άλλον προκειμένου να μπορούν να δουν όλες τις αναρτήσεις τους και τα tweets τους. Δεν υπάρχει η έννοια του φίλου όπως στα άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά του follower. Επίσης δεν χρειάζεται η αποδοχή κάποιας αίτησης για να μπορείς ένας χρήστης να ακολουθήσει έναν άλλον.

Hashtag (#): Πρόκειται για μία λέξη ή φράση της οποίας προηγείται το σύμβολο #. Πατώντας πάνω σε μία τέτοια λέξη, εμφανίζονται όλα τα υπόλοιπα Tweets που έχουν την ίδια λέξη-κλειδί ή το ίδιο θέμα.

Mention (@): Ένας τρόπος για να αναφερθεί ένας χρήστης σε tweet ενός άλλου ατόμου. Οι χρήστες ειδοποιούνται όταν το όνομά τους γράφεται στο tweet όχι σαν “user” αλλά ως “@user”. Με αυτή τη μέθοδο διεξάγονται συζητήσεις σε δημόσιο επίπεδο.

Direct Message (DM): Ιδιωτικά μηνύματα που στέλνονται από ένα λογαριασμό σε άλλον ή σε άλλους πραγματοποιώντας ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ δύο μελών ή μεγαλύτερων ομάδων.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το διαδικτυακό γλωσσάρι που έχουν φτιάξει οι διαχειριστές του , προκειμένου να ενημερωθείτε και να εξοικειωθείτε με την πλήρη λίστα των λέξεων-κλειδιών του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου.